Kurset er tilgjengelig fra mars 2024.
Kurset er praksisnært med vekt på skriving, tilbakemelding og vurdering i ulike kontekster. Det fokuserer særlig på hvordan man kan involvere eleven i egen læringsprosess. Kurset er inndelt i tre hoveddeler:
Del 1
Om kvalitet i tilbakemeldinger: Denne delen av kurset er basert på et forskningssamarbeid med en gruppe forskere fra Høgskulen i Volda om læring og vurdering, med professor Siv Gamlem i spissen. Sentralt i første del er hvilke typer tilbakemeldinger som fremmer og hemmer læring, om timing i tilbakemeldingene og hvordan man kan differensiere tilbakemeldinger ut fra elevens faglige nivå. Det vises til eksempel fra norskfaget parallelt med teorien.
Del 2
Om reliabilitet i vurdering av skriftlige oppgaver: En mini-«sensorskolering» der vi arbeider helt konkret med oppgaver og case om vurdering av skriftlige oppgaver. Delen er organisert som en workshop, der deltagere jobber både individuelt og i grupper.
Del 3
Skriving i chatbotens tid: Aldri før har det vært så mye usikkerhet om autentisiteten i elevenes skriftlige arbeider og dermed tekstene norsklærere vurderer, gir tilbakemelding og veiledning på. Hvordan forholder vi oss til de nye mulighetene og utfordringene den nye teknologien gir oss? I denne delen av kurset ser vi på hvordan det internasjonale programmet IB (International Baccalaureate Organization) i faget Norwegian A, Literature, kan bidra med noen verktøy i måten vi gjennomfører skriftlige prosessoppgaver på. IBs morsmålsfag har ulike typer langtidsoppgaver med flere deler som henger sammen, noe som kan bidra til større elevinvolvering og eierskap i læringsprosessen.
Det praktiske og økonomiske
Kurset varer i utgangspunktet i seks timer, inkludert pauser.
Kursholder reiser til dem som har bestilt kurset, og kurset avholdes i egnet lokale tilrettelagt av kursbestiller.
Lokaler: I tillegg til rom egnet til forelesning, behøves ofte rom til gruppearbeid.
Antall deltakere kan være fra ca. 25 – 100. Kursets form tilpasses noe etter gruppens størrelse.
Kurset koster kr 12.000,-. LNU dekker utgifter til opphold for kursholder. Reiseutgifter deles likt mellom LNU og kursbestiller, men med maksgrense på kr 3000,- for kursbestiller.
Dette kurset passer best for lærere i videregående skole.
Spørsmål kan rettes til daglig leder for LNU, Eva Kolsrud Vinde, eva@norskundervisning.no.