LNU-kurs: Litteratur og bærekraftig utvikling

Skjermbilde 2021-01-07 130951.jpg

Kursholdere

Jon Opedal Hove jobber som lektor ved Fyllingsdalen vgs, der han underviser i norsk og historie. Han har skrevet flere artikler og anmeldelser i Norsklæreren, og i 2017 ga han ut boka Samtidslyrikk i klasserommet sammen med kollegaen Kjersti Rognes Solbu. I forbindelse med boka har han holdt flere kurs om norskdidaktikk. Han er også aktuell som en av forfatterne av det nye læreverket Grip teksten.  


Kjersti Rognes Solbu jobber som lektor ved Fyllingsdalen vgs og underviser i norsk. Hun har tidligere vært daglig leder i Landslaget for norskundervisning og rådgiver ved Skrivesenteret i Trondheim. I 2017 ga hun ut boka Samtidslyrikk i klasserommet sammen med kollega Jon Opedal Hove, og i 2019 redigerte hun antologien Det (nye) nye norskfaget sammen med Marte Blikstad-Balas. Hun har lang erfaring som kursholder for norsklærere.

I dette kurset vil du få kunnskap om og tekstforslag til arbeid med litteratur og natur. Vi tar utgangspunkt i beskrivelsen av det tverrfaglige temaet bærekraftig utvikling i norskfaget, og viser hvordan vi kan jobbe med dette temaet knytta til konkrete kompetansemål i læreplanen. Kurset vil vise hvordan vi i klasserommet kan:

  • lese, analysere og tolke nyere skjønnlitteratur om natur og kombinere virkemidler og uttrykksformer kreativt i egne tekster om natur (vg1).

  • utforske og reflektere over hvordan tekster fra romantikken framstiller natur og sammenligne med nyere tekster (vg2).

  • utforske og reflektere over hvordan tekster fra den realistiske og den modernistiske tradisjonen framstiller natur (vg3).

Til hvert punkt vil fokusere på en hovedmetodikk: kreativ skriving i prosess i vg1, utforskende litterær samtale i vg2 og utforskende/essayistisk skriving i vg3.

Det praktiske:

  • Forespørsel om kurs sendes på e-post til daglig leder i LNU, Siv Sørås Valand: siv@norskundervisning.no

  • Kurset varer i seks timer, inkludert pauser

  • Kurset kan tilpasses for både ungdomstrinnet og for videregående skole

  • Kursets form tilpasses etter gruppens størrelse

  • Lokaler: I tillegg til rom egnet til forelesning behøves rom til gruppearbeid

  • Kurset koster kr. 11.000,-. LNU dekker utgifter til opphold for kursholder. Reiseutgifter deles likt mellom LNU og kursbestiller, men med maksgrense på kr. 3000,- for kursbestiller.

Print Friendly and PDF
LNU-kurs: NB! Utsolgt både vår og høst 2022. Temainnganger til norskfaget

LNU-kurs: NB! Utsolgt både vår og høst 2022. Temainnganger til norskfaget

LNU-kurs: Utforskende grammatikkundervisning – språket som system og mulighet